Uusi heppa tulossa

03.04.2011

Vekku (Vellow)

Uuden hevosen kanssa on edetty hieman. Lääkärin tarkastus oli ok ja nyt olemme ottamassa vakuutusta hevoselle. Vasta kun vakuutus on voimassa, kannattaa hevonen kuljettaa Suomeen. Emme hae Vekkua itse, koska laivamatkat olivat sen verran kalliit. Eläinlääkärin tarkastuspapereissa luki, jos oikein ymmärsimme, että Vekun korkeus olisi 185cm. Leevin asema on jo vaarassa Suomen isoimmaksi vikellyshevoseksi. Vekun yhdessä kaviossa oli jotakin sanomista. Kavio ongelmat ei sinänsä minua hirveästi huolestuta koska meillä on ehkä Suomen paras kengittäjä, jolla on ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Jos taas kavio muuten vain on heikko, ruokinnalla saa aina monta asia kuntoon.

Hevosten raspaus reissu Vermoon, Jutin tykö sujui hyvin. Lastattiin tallin kaikki hevoset autoon ja vuoron perään raspattiin Vermossa. Aika vaivaton reissu loppujen lopuksi. Harvemmin saa kuljettaa hevosautossa täyttä määrää kerralla. Auto toimi oikeastaan paremmin, kun kerrankin oli kuormaa mihin tarkoitukseen se on oikeasti rakennettu. Kaikki turha hötkyily automaatti laatikosta oli poissa ja jarruttaminen oli tasaisempaa, kun eivät olleet enää ylimitoitettuja.

Autoimme tänä viikonloppuna kemiallisin keinoin vähän kevättä sulattamaan ratsastus kenttää. Kentästä näkyy jo hiekka melkein kaikkialla, mutta on vielä tosi märkää ja vetistä. Yksi tai kaksi oikein aurinkoista päivää kuivattaisi kentän vikellys kuntoon. Meillä on jo perinne että viimeistään huhtikuun alkupuolella on päästy vikeltämään omalle kentälle. Itse asiassa on sattumaa että kenttä on tonttimme etelä nurkassa oikein aurinkoisella paikalla joka on hyvä keväällä. Jotenkin kaipaa jo omalle kentälle vikeltämään. Ikuinen maneesissa ramppaaminen maistuu jo puulta minulle ja ehkä myös hevosille.

Olemme kevään aikana uudistamassa sivujamme vastaamaan tätä hetkeä. Tallin netti sivuilla on käynyt viime aikoina hurja kuhina. Saamme itse ulos tilastoa sivujen kävijämäärästä ja näemme että määrä on kasvanut kolminkertaiseksi alkuvuonna. Tämä on erittäin positiivinen asia koko lajin kannalta. Kiinnostus vikellyksestä on selvässä nousussa taas. Myös Suomen Ratsastajainliitossa ja vikellysjaostossa puhaltaa uudet tuulet uusilla ihmisillä, mistä selvästi näkyy että laji on kokemassa uutta nousua. Ensi kesänä tulee Suomeen enemmän kisoja, jopa siinä määrin että puhutaan että kohta voisi taas kilpailla Suomen mestaruuksista! Monesta uudesta tallista on tulossa vikeltäjiä mukaan kisoihin.

Ei kun kaikki mukaan vaan vikeltämään koska tämä on haastavin ja hauskin hevosurheilulaji.
Roy

ps. minun kirjoituksia saa mielellään kommentoida

3 vastausta to “Uusi heppa tulossa”

  1. Marita Says:

    Hienoa että el.lääk.tarkastus meni läpi! Innolla odotamme Nellin kanssa näkevämme Suomen toiseksi suurimman vikellyshepan!En teille ihan normikokoista kuvitellutkaan tulevan 🙂

  2. Viivi Says:

    Ensinnäkin 1. Jee hevosasiasta! toivottavasti kaikki menee hyvin :). Ja 2. Jee siitä, että vikellys on nousussa :)! Meilläkin täällä menee ihan kivasti. Jatkoryhmässä on 8 kilpailemisesta kiinnostunutta tyttöä, jotka harjoittelee 2 kertaa viikossa. Aloitettiin myös uusi alkeisryhmä, jossa on 6-8 henkeä tällä hetkellä. Toivon ja uskon, että tullaan Takkulaan käyntijoukkueella :). Meidän hevoset tosin on sitä kokoa, että menee varmaan tämän Vekun mahan ali…

  3. Viivi Says:

    Haha perus, luulin, että tää oli uus kirjoitus eikä vuoden vanha, kun oli tossa suosituimmat-palkissa :D. Ku oliskin uus hevonen teille tulossa… No, kai se vikellys on kohtuullisen nousussa edelleen :).


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: