Hyvästi Leevi

02.05.2011

Muistan kuin eilisen päivän Leevin ensitapaamisen. Olimme viettäneet koko päivän Eestissä etsimässä hevosta meille. Matkassa oli mukana minun ystävä Lauri meidän oppaana. Kiersimme kasvattajien luona ja eri ratsastuskouluissa. Päivä oli jo päättymässä eikä oikein mitään löytynyt. Viimeisessä paikassa kehotettiin menemään vielä Veskimetsään, koska siellä oli iso hevonen myytävänä. Paikka oli onneksi matkan varrella joten poikkesimme. Talli oli iso, vanha ja pimeä, vähän Neuvostoliiton aikaista tunnelmaa. Mentyämme talliin Lauri lähti kyselemään isoa hevosta ja me jäimme käytävälle tallin ja maneesin väliin odottamaan. Yllättäen maneesista tuotiin jätti hevonen käytävälle seisomaan ja jätettiin aivan meidän eteen vapaana seisomaan. Hevonen oli valtava, ja jos muistan oikein, minua taisi vähän pelottaa. NÄIN LEEVIN EKAA KERTAA! Kauppa tehtiin muutamassa viikossa ja Leevin hakeminen kotiin oli seuraava etappi. Eesti oli juuri liittymässä EU:n jäseneksi joten päätimme hakea sen enne sitä, koska kaikki piti olla tuttua. Matka meni hyvin Eestin puolella, mutta Suomessa alkoi ongelmat. Tulli oli ihan perseestä ja juoksutti minua luukulta toiselle. Pääsimme vasta yömyöhään rajaeläinlääkärille (pakollinen käynti vielä silloin). Lääkäri hyppäsi traileriin kun vanha tekijä mutta yllättyi aika paljon Leevin koosta.

Ensimmäiset vuodet Leevi kisasi ainoastaan kotimaassa. Leevi oli oppinut ratsastuskoulussa kaikki jekut ja välillä olimme helisemässä sen kanssa. Jokavuotinen karkaaminen kuului esim. näihin tapoihin. Leevillä oli kuitenkin iso ja kiltti sydän joka halusi tehdä työtä meidän puolesta. Hän ei ikinä ollut ilkeä kenellekään vaan yritti aina parasta ja niin pitkään kun vain oli mahdollista. Hänestä kehittyi erittäin hyvä vikellys hevonen ja pääsimme viitenä vuotena edustamaan maatamme kansanvälisissä arvokisoissa (PM ja EM). Mielestäni yksi parhaimmista kisoista oli PM kisat Ruotsissa 2009. Leevi uurasti yksin 4. sijan sekä pari- että yksinvikellyksessä ja 5. ja 9. sija junnujen yksinvikellyksessä. Tämä oli suoritus mihin moni muu ei yllä ikinä. Paras sijoitus Leeville oli parivikellyksen pronssimitali viime vuoden PM kisoissa. Lukuisat esiintymiset olivat myös vuosia Leevin heiniä. Leevi on markkinoinut lajia sekä horse showssa, raviradoilla, messuilla kun kylätapahtumissa.

Leevin nyt siirryttyä vihreille laitumille meille jää erittäin suuri tyhjä paikka sydämessämme. Leevi oli minun ensimmäinen hevonen. Hän on opettanut meille niin paljon hevosista ja antanut minulle muuta ajattelemista työn ohella. En tule ikinä unohtamaan yhdessä vietettyjä hetkiä kotitallissa ja matkoilla. Eläimet ovat ihania mutta niistä on niin vaikea luopua…

Kiitos Leevi kaikista ihanista hetkistä ja muistoista.

Roy & Anni

3 vastausta to “Hyvästi Leevi”

  1. Viivi Says:

    Täällä yksi itkee, eikä nyt ole kyse vain siitä, että vietin juuri pari minuuttia kivuliaassa ylisivuspagaatissa :(. Kaunis kirjoitus.

  2. Saara Says:

    Voi Leeviä! Kuulinkin tapauksesta tytöiltä. Rauha hienon hevosen muistolle ja voimia omistajille! Kirjaimellisesti ISO kolo on täytettävänä.

  3. Milla Says:

    Kiitos Leevi kaikista unohtumattomista hetkistä!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: