Pojat hammaslääkärillä

07.08.2011

Luke ja Kadi kävivät hammaslääkärillä tällä viikolla. Aika oli periaatteessa varattu vain Lukelle. Vaihdoimme ajan Kadille, koska mielestämme ratsastuksessa oli näkyvissä merkkejä että suussa on sanomista. Otimme Luken mukaan seuraponiksi siinä toivossa että kerkeisivät hoitaa molemmat kuitenkin. Käytämme yhtä Suomen parhaimmista jollei parasta eläinlääkäriä raspauksessa. Jukka Holopainen eli Juti on hoitanut meidän hevosten suut jo vuosia.

Jutin ensi vilkaisu suuhun ja ”jaahas” kertoi, että tekemistä löytyi. Kadilla oli kahdestoista ylähammas. 12 ylähammas on ylimääräinen hammas jolla ei ole paria alhaalla ollenkaan. Tietysti se oli jo niin pitkä että oli työntymässä ala ikeneen tosi pahasti. Muutenkin hampaat olivat epätasaiset ja erittäin jyrkillä etu nousuilla. Suun puremaliikekin oli jo vajaa. Tarvittiin neljä rauhoitus piikkiä ja melkein tunnin hiominen sähkökoneella enne kuin kaikki oli kunnossa. Välillä hammaspölyä tuli Kadin suusta niin paljon, että näytti kuin suusta olisi noussut savua kuin lohikäärmeellä. Kaikki saatiin kuitenkin kuntoon ja nyt treenaamaan täysillä. Lukella oli vain perus raspaus ja kaikki kunnossa.

Treenaaminen etsii vähän uusia uria koska eri ryhmät on sekoitettu aika lailla. Teimme nämä muutokset osittain pakon edessä ja osittain jo ajatellen ensi kautta. Mielestäni kaikki vaikuttaa nyt tosi innostuneilta ja motivaatio on mielestäni kaikilla erittäin hyvä. On muistettava että harvoin kehun mitään ilman syytä.

Saimme myös kuulla että Karjaan kisat järjestetään 4.9 ja kaikki hevoset lähtee mukaan kisoihin. Tulee olemaan aikamoinen show kun viemme sinne 5 hevosta. Pääasia on, että kaikki jotka haluaa, pääse mukaan. Tarvitsemme ehdottomasti myös ulkopuolista hevosen hoitoapua että selviämme päivästä. Karjaa järjestää ensimmäistä kertaa kisat joten on varmasti odotettavissa pientä ylimääräistä jännitystä.

Toivottavasti sateet eivät nyt vain pilaa syksyä että keretään treenata.

Roy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: