Kentän hoitaja

13.03.2012

Kevättä pukkaa vauhdilla. Aurinko oli jo pehmentänyt jäät ratsastuskentältä niin paljon, että päätin putsata hiekat esille. Yleensä kun saa hiekat näkyviin niin ei tarvita montaa aurinkoista päivää niin kenttä on jo ihan sula. Sitten sopivalla hetkellä suolataan kenttä niin että pinta kuivuu ja taas kesällä pysyy paremmin pölisemättä. Näillä näkymin jos ihan hirveä takatalvi tulee niin voimme aloittaa kotona vikellyksen jo ensikuun alusta.

Ihanaa jos pääsemme kotona vikeltämään ja kaikki hevoset pääsevät taas mukaan treeneihin. Lähdemme todennäköisesti katsomaan yhtä uutta hevosta ensi viikonloppuna. Muutaman kuukauden kuluttua voimme sitten varmuudella sanoa mitä Kadista ja Lukesta oikeasti tulee. Pojat tulivat sen verran myöhään meille viime vuonna kesken kauden että tämä kevät vasta kertoo tuleeko heistä vikellyshevosia. Kadi on mielestäni luonteeltaan tosi vikellyshevosmainen mutta sillä on suuria ongelmia laukata kun vikeltäjien paino siirtyy paikasta toiseen. Luke on taas huomattavasti parempi laukassa mutta ihan selvästi luonne ei ole yhtä hyvä kuin Kadilla. Nähtäväksi jää mitä niistä tulee kun treenit taas alkavat toden teolla. Olen kai jo aikaisemmin sanonut että ei me väkisin väännetä jostakin sopivaa. Parempi on sitten myydä pois, koska ostaessa on mahdoton sanoa että kenestä tulee hyvä vikellysheppa.

Tällä hetkellä tuntuu että hevoskaupoissa on ostajan markkinat. Minusta on vähän havaittavissa että hevosharrastus on pienessä laskussa, varsinkin oman hevosen pitäminen. Kustannukset ovat erittäin rajusti nousseet muutamassa vuodessa. Maneesi tallissa hevosen pitäminen pyörii jo 600 eurossa kuussa joka on paljon! Silti luulen että ei ne suuret tallit hirveitä voitto sampoja ole ja yleensä asiakkaat ovat erittäin vaativia kaiken lisäksi. Kohta meidänkin tallissa on vain omia hevosia ja ainakin kaikki ovat vikellyskäytössä. Vili olkoon meidän poikkeus joka vahvistaa sääntöä.

Roy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: