Mieltä painavaa asiaa

16.07.2015

Hevos paraati

Hevos paraati


En oikeastaan tiedä mistä aloittaisin ja miten sen sanoisin, ettei tule väärinkäsityksiä.

Olen yritysjohtaja ja minulla on selkeä kuva miten johdan yritysryhmäni ja alaiseni. Mutta jatkuvasti vikellyksen toiminta ja sen organisointi Suomessa hämmentää minua. Löytyy ihmisiä joka tekevät, jotkut vain puhuvat mutta eivät tee mitään, on vapaa matkustajia, on valittajia, on sopan hämmentäjiä ym. Joskus minusta tuntuu että Suomen vikellys tarvitsisi ISON johtaja hahmon pistämään asiat järjestykseen.

Yksi konkreettinen asia mitä en ymmärrä, tai ainakin mistä minulla on paha olo, vaikka asia ei minulle kuulu. Vikeltäjät vaihtavat valmentajaa ilman että asiasta mitenkään puhutaan tai edes ilmoitetaan. Minä en ole ainakaan koskaan ymmärtänyt että sen hevosella, millä mennään, on automaattisesti vikeltäjän valmentaja, mutta näin näköjään asia on. Sen ymmärrän kyllä täysin että vikeltäjät siirtyvät sinne missä on paremmat menestymismahdollisuudet, näin tapahtuu kaikissa urheilulajeissa.

Ja vielä tämä kisamatkajärjestely asia. Ainakin meidän mitta tuli nyt täyteen. Anni teki kuukausia työtä että saisimme kaikki järjestettyä koskien vikellysleirin ja PM kisojen matkaa. Työ oli aivan valtava koska sekä lähtijät että varustamo ja liitto sotkivat koko ajan kaiken. Minusta kuitenkin suuremmaksi ongelmaksi, joka sotki kaiken muun, oli lähtijöiden soutaminen ja huopaaminen. Ei ilmoitettu ajoissa, haluaako lähteä vai ei, osallistuuko PM-kisoihin vai ei, millä matkustetaan, mihin haluaa majoittua, ym. Tähän kaikkeen on tultava muutos ensi kauteen, muuten emme lähde mihinkään, tai kaikki saavat järjestää omat asiat.

Olipa rankka avaus, ehkä ensi kerralla voin kirjoitella jotakin vähän muutakin…
]

AG Team Kadi :)

AG Team Kadi 🙂

ps. Onnea ja menestystä Heta ja Aime MM kisoihin, olen todella iloinen että lähdette matkaan

ps.ps kolhuja tässä lajissa tulee välillä mutta käännetään ne voitoksi

kolhuja

kolhuja

Yksi vastaus to “Mieltä painavaa asiaa”

 1. Viivi Says:

  Kiva, että kirjoitat taas, vaikka aihe onkin ankea. Omalle kohdalle ei vielä tällaista ole sattunut, mutta voin kuvitella että kurjalta tuntuisi.

  Tällaisissa asioissa ja asioissa ylipäätään mahdollisimman suuri avoimuus ja läpinäkyvyys on mielestäni paras ratkaisu. Valmentajana yritän tiedottaa tulevista asioista mahdollisimman pian, silloinkin kun en tiedä vielä lopullisia yksityiskohtia, ja avata kaikkien kisaajavalintojen perusteet (mielellään ennen kuin valintoja on pakko tehdä). Vikeltäjiltä toivon, että kaikista treenaamiseen vaikuttavista asioista voitaisiin keskustella – etukäteen. Meillä ei ole niin suuren luokan reissuja kuin teillä, mutta sekin on harmillista jos on tehty suunnitelma vaikka kulujen jaosta tai näytösesiintyjistä tai mistä ikinä, ja sitten jälkikäteen tulee vasta parannusehdotukset. Tietysti niitä voi käyttää seuraavalla kerralla hyödyksi, mutta on ikävä kumota jo tehtyjä päätöksiä.

  Olen samaa mieltä, että suomalainen vikellys tarvitsisi jonkinlaisen lajijohtajan. Paikka olisi varmasti aika tuulinen, mutta silti uskon että useimmat kilpaharrastajat olisivat tyytyväisiä että on joku yksi vastuuhenkilö. Haastavaa on, että ajankäytön ja puolueettomuuden takia sen pitäisi mielestäni olla henkilö, joka ei ole kenenkään (ainakaan korkealla tasolla kisaavan) kotivalmentaja.

  Vekslaamisesta ynnä muusta vielä: mielestäni yksi vaikeimmista asioista valmentajana on sen hyväksyminen, että harva vikeltäjistä on yhtä kiinnostunut tästä lajista kuin minä olen. Ja silti – kaikesta intohimosta huolimatta en aina osaa tehdä oikeita asioita lajin ja omien valmennettavien parhaaksi.

  P.S. En tiedä tiesitkö, mutta mullakin on nykyään vikellysaiheinen blogi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: