Kisa kooste

06.09.2015

Pakko jotakin kirjoitella Tampereen ja Karjaan kisoista vaikka minulla on ollut viime aikoina ja lähitulevaisuudessa niin kiire etten ehdi edes ajatella minun blogia.

Jos nyt vaikka vain katsoisi laukassa meneviä, niin siinäkin alkaa jo olla aika moinen meno ja tekemisen meininki. B puolella on niin monta kilpailijaa että päihittävät jo käynti YVt. mukavinta on, että joukossa on tosi paljon nuoria ja pieniä ja niiden taso on aivan huikean hyvä jo!
Sen lisäksi kärki on erittäin tasainen, ei voi mitenkään ennalta aavistaa miten viiden kärki sijoittuu. Siinä on oikein semmoinen kilpailun meininki koko B-luokassa!!!
A tason seniorit ovat taas aika tylsää katseltavaa kilpailu mielessä, ei taida järjestys olla kenellekään yllätys.
A tason junnut ovat sitten paljon tasaisempia, jos ei laske Hetaa mukaan. Tai ehkä vielä tänä vuonna myös Lotta on selkeä kakkonen, mutta minusta perästä tullaan ja kovaa. Heta kun ensi vuonna siirtyy senioriksi, niin junnuluokka tasaantuu selvästi. On myös muistettava että terävämmät B luokan tulijat ovat tosi hyviä myös. Oikein mielenkiinnolla odotan ensi kautta.

Huonommin minusta on hevosten tuomarointi. Tässä ei voi kun ihmetellä millä perusteella hevosten pisteet annetaan. Tuntuu että mitä enemmän riehuu ja hölmöilee, sen paremmat pisteet saa. Minusta ei ole kovin kaunista katseltavaa kun hevoset menevät tuhatta ja sataa sen takia että eivät jaksa tai osaa kantaa itseänsä edes lyhyen suorituksen ajan.

Ja vielä yksi näkökulma turvallisuudesta, koskien Tampereen ja Karjaan kisoja.

Tampereella minusta oli tosi hyvä kilpailu kaikin puolin paitsi yksi asia. En voi ymmärtää että hevoset piti purkaa ja lastata yleisellä ajotiellä tallialueen ulkopuolella. Tallialue oli suuri ja väljä mutta silti meidät ohjattiin tylysti porttien ulkopuolelle parkkiin. Kyllä parkin olisi vielä ymmärtänyt jos olisi saanut purkaa ja lastata tallin pihassa, mutta ei. Tämä käytäntö ei voi mitenkään olla SRL hyväksymän tallin sääntöjen mukaista, kyllä bambitti ja kovasti.

Ja Karjaalla kaikki hoidettiin oikein hyvin, ihan rutiinilla mentiin, jopa sen verran että pienessä maneesin verryttelypäässä pyöri yhtäaikaisesti seitsemän hevosta. Ja kaikki tämän takia että kun kisa piti alkaa tasan 10 niin silloin joku muisti että kenttä oli vielä lanaamatta ja myöhästyttiin 15min. Olisi voinut käydä tosi huonosti ja kenen syy olisi ollut? Kisoissa minusta pitäisi sääntöjen mukaisesti olla valvottu verryttelyalue että kuinka monta siellä on kerralla. Teki ihan oikeasti mieli ruveta huutamaan siellä, taas iso Bambi!

No johan tuli purettua tunteita. Välillä minusta tuntuu että tämä minun kirjoittelu ei ole hyväksi meille. Mutta minusta pitäisi sanoa silloin kun on jotakin mieltä ja olemaan myös valmis seisomaan mielipiteiden takana.

Pitkästä aikaan kuvasin aika paljon ja laitan videoita nettiin heti kun vain kerkeän. Mutta lupaan laittaa kuitenkin ensimmäiseksi Vuokon voltin, joka yllätti täysin, melkein kaikki.

Roy

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: