nyt mulle riitti

06.10.2015

Haastattelin naapuria kun hän kävi pellolla sunnuntaina.

Olen kinannut häneltä nyt 10v että myisi minulle maneesitilan, pellolta tallin edestä. Mutta Ukko on 70 ja ei palaakaan voi myydä meille että saataisiin järkevä ratkaisu rakennusprojektille. Ei se enää viljele itse eikä tilalle ole jatkajaa, joten en oikeasti ymmärrä.

Nyt minulle vain riitti tämä ja päätin että rakennan maneesin nykyisen kentän päälle. Piha tulee tosi ahtaaksi ja jäisimme ilman ulkokenttää kokonaan koska suoraa tilaa ei 3,6h tontilta löydy. Päätökseni vielä vahvistui kun ihan yllättäen keksin kentälle vielä paikan, jotenkin selkä seinää vasten tulee hyviä ajatuksia.

Alla minun hahmoteltu pohjakuva rakennuksesta. Nyt todella toivon kommentteja onko teidän mielestä jotakin mitä olen unohtanut tai voisi tehdä järkevämmin.

pohjakuva

pohjakuva


Maneesi olisi eristetty ja lämmitetty n.24*44m, ei kovin iso mutta riittävä. Toinen pääty olisi kahdessa kerroksessa.

I Kerros

I Kerros


Alakerrassa olisi tallin laajennus, 7-8 karsinalla. Sen vieressä olisi vierastalli kahdeksalle hevoselle ja vielä keittiö, ruokala /kahvila.

II kerros

II kerros


Yläkerrassa olisi 10*12m jumppasali, sosiaalitilat, teknillinen huone, varasto, ym. Tämän lisäksi mahtuisi kuudessa huoneessa, riippuen vähän ahtaamisesta, 20-30 yöpyjää.

Roy

ps. Team Kadin videota on katsottu jo ihan hirveästi.

ps.ps. Anni pitää minua vähän hulluna…

Mainokset

4 vastausta to “nyt mulle riitti”

  1. Viivi Says:

    Vau, hieno suunnitelma! Mulla ei ole mitään osaamista rakennusalalta, joten en valitettavasti osaa antaa parannusehdotuksia. Paitsi mites katsomo? Ei tietenkään mikään välttämätön olla, mutta jos maneesi on sen kokoinen, että jotain pientä kisaa voi pitää, olisi hyvä olla ainakin joku pieni tila jo ihan musiikin soittamista yms. varten.

    Tämä kyllä antaisi teille upeat mahdollisuudet pitää kisoja (jos siis tuo maneesin pinta-ala riittää kisa-areenaan?), valmennuksia, leirejä ja vaikka mitä eri kohderyhmille. Lisäksi tietysti pääsisitte harjoittelussa uudelle tasolle, kun olisi talviharjoitteluun olosuhteet kunnossa. Varautukaa, että osa vikeltäjistä saattaa haluta muuttaa vuokralle asumaan maneesirakennukseen ;)!

    • agtalli Says:

      Moi

      Kiitos hyvistä näkemyksistä, näistä todella on apua kun pistää vähän miettimään lisää.

      Kerrosten väliin tulee betoninen välikatto ja lämpöeristys ja taas betonia, joten uskon että äänet eivät tule hyvin läpi. Sijoitin jumppasalin taakse koska sillä puolella on vain minun konepiha, lantala ja metsää. Toisella puolella on avonaista peltomaisemaa ja varmaan miellyttävämpää katseltavaa huoneista. Ajattelin myös että leirin tai valmennusten aikana kahvio olisi seurustelu tila, joten sen on hyvä olla lähellä majoitusta. Hyvä kun puhuit portaiden hukkatilasta, koska tuli mieleen että kahvioon on pakko tehdä WC ja se voisi olla portaiden alla!!! Myös tuulikaappi olisi hyvä koska sinne saisi kaikki kengät jätettyä. Jumppasaliin voisi hyvin tehdä isot lasit maneesiin päin jos vain paloalueet eivät ole eri, koska palolasit tulee niin kalliiksi. Tallien mitoituksessa olen tarkkana, meillä käy kahden vuoden välein EU-tarkastaja.

  2. agtalli Says:

    Kiitos kommentista, kiinteetä katsomoa en halua niin pieneen maneesiin. Näin Tanskan CVI kisoissa aivan mahtavan siirrettävän katsomon, se oisi jotakin. Jep, pieni alue musiikin soitolle ja toimistolle on tehtävä.

  3. Maria Says:

    Mahtavaa!!! Ja kateellinen naapuri hävisi 6-0! Tietenkin tämä on teille ja teidän vikeltäjille upea juttu, mutta samalla koko Suomen vikeltäjille! Teillä on kohta kaikki tarvittava mihin vaan. Todella hienoa!

    Nämä oli tietenkin alustavia kuvia suunnitelmista, mutta muutama ajatus tuli heti mieleen.
    Jos jumppasalin saisi kahvion yläpuolelle, niin siellä tapahtuva säännöllinen toiminta ei ehkä häiritsisi niin paljon vakkarihevosia. (Olisiko päädyistä myös helpompi järjestää kulku ylös, niin ei veisi sisältä neliöitä, vaikka sisältä kulussa on kyllä oma mukavuutensa… Vai saisiko portaat majoittautumistilojen ja jumppasalin yhteydessä olevan käytävän kylkeen, jolloin yöpyjät pääsisivät kätevästi kulkemaan keittiöön, vaikka jumppasali olisikin siirretty?) Ellei sitten rakenteet ole niin jämerät, että äänet ja töminät ei kantautaudu, jolloin jumppasali voi olla missä vaan. Ehkä kisojen yhteydessä sieltä saisi lisäkatsomon, kun maneesin puolen seinä olisi kokonaan lasitettu esim. vyötärön korkeudesta ylöspäin? Suojaisi vaan lattian hyvin. Saliinhan majoittuisi myös tarvittaessa hyvä joukko tyttöjä siskonpetiin. Tallista maneesiin kulkuun varmaan olettekin ajatelleet liukuovia tilansäästäjinä. Ehkä lukisin vielä lain vaatimat vähimmäismitat käytäville, karsinoille jne suurennuslasin kanssa läpi. Kuullut välillä, että seiniä on siirrelty melko pienienkin senttimäärien puuttumisen takia. Ettei vaan joku rakennusvaiheessa muuttunut seinien paksuus vaikka vähennä sisätilan mittoja johonkin suuntaan liikaa tjs. Pidäthän lukijat ajantasalla hankkeesta!
    Tsemppiä projektiin!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: