Olen päättänyt

11.10.2015

Jos ihan oikeasti minun maneesi projektista tulee totta, niin kerron kaikesta kaiken avoimesti, myös raha asiat. Olen nyt koittanut eri tavoilla löytää netistä mitä maneesin rakentaminen maksaa kokonaisuudessa, ilman tulosta. Jos joku voi auttaa saa mielellään koska en ole mikään super-lahjakas löytämään netistä hyvää tietoa.

Olemme vihdoin myös kävelykoneen kimpussa taas. Jos muistatte, niin ostin Annille 2v sitten kävelykoneen joululahjaksi. Ensin tehtiin perusta ja koska se on rinteessä ja kaivuutyöt olivat isot, niin odotimme yhden talven enne varsinaista rakentamista että maa sain painua. Tässä kuva viime viikosta, tällä hetkellä katto on jo puoliksi tehty.
kävelykone
Vilma on myös innostunut aika paljon tulemaan minun kanssa maataloustöihin. Ainoa ongelma on traktorin väsyttävä tasainen käynti ääni, mutta ainahan voi huilia välillä.
WP_20151004_003
Muuten minun kohdalta kaikki syystyöt on edennyt hyvin ja ainoastaan kaluston pesu ja talvelle laitto on vielä edessä. No niin jos ei lasketa 4hehtaarin kyntämistä mikä vielä pitää tehdä. Lanta on saatu jo levitettyä pellolle ja EU sääntöjen mukaan se on kynnettävä viimeistään kahden päivän sisällä peltoon levittämisen jälkeen. Se ei ihan ole nyt toteutunut mutta eihän ole myöskään satanut joten ravinne valumisesta ei ole pelkoa.

MF 8160&Kverneland EG85 variomat

MF 8160&Kverneland EG85 variomat


Roy

ps. Mitä niille vikellyskalenteri rahoille tapahtui?

5 vastausta to “Olen päättänyt”

 1. P Says:

  Kalenterirahat on tallessa. Pyytämällä voin siirtää ne johonkin. Niistä on vaan tällä hetkellä maksettu PM kisojen heiniä ja puruja (?)

 2. Viivi Says:

  Googlaamalla löytyi jonkin verran opinnäytetyötasoista tutkimusta. 100 000 – 400 000 oli niissä arvioitu maneesien hinnoiksi, esimerkeissä löytyi 150 000 (tässä oli vanhan maneesin pohja ja osa perustuksia valmiina), 200 000 ja 300 000 arvoisia. Osa oli saanut aika isojakin summia EU-tukia maneesien rakentamiseen. En tiedä tukiperusteista mitään, mutta ehkä oletkin perehtynyt siihen asiaan?

  Parhaiten tietoa varmaan saisi, kun googlaisi suomalaisia talleja, joille on vaikkapa 10 vuoden sisään tehty samantyyppinen maneesi kuin teille tulisi (hakusanoja esim. ”uusi maneesi”, ”maneesi valmistui”), ottaisi yhteyttä, kertoisi omasta suunnitelmasta ja pyytäisi neuvoa kustannusarvioon. Ihmisethän yleensä mielellään neuvovat toisia (minäkin tässä neuvon, vaikken oikeasti tiedä tästä asiasta yhtään mitään! Toivon vaan, että saatte maneesin rakennettua). Ainakin seurojen rakentamista maneeseista myös varmasti täytyy olla huolelliset kustannusarviot ja jälkiraportit olemassa.

  • agtalli Says:

   Kiitos vinkeistä, itse arvioin 500.000 koska tämä ei ole ihan perus maneesin tekeminen, vaikka ei ole kovin iso. Olemme viisaampia heti kun tulee ensimmäiset tarjoukset.
   Tukiaiset edellyttää rakentamista puusta ja minä en tykkää liimapuupalkeista, joka on ainoa hyvä vaihtoehto jos haluaa saada korkeutta ja leveyttä. Toinen asia on että yhtiön tai tallin täytyy tehdä voittoa ja näin pieni talli ei käytännössä tee sitä varsinkin kun pääpaino on vikellyksessä. 😦

 3. Sanna Says:

  Täällä Hämeenlinnassa on MP Riding Centerissa lämpöeristetty maneesi, joka on paikan omistajan Petrin omatekemä. Tietääkseni Petri on tehnyt maneeseja muuallekin ja toimii jollain lailla rakennuspuolella työkseen. Jos siis jotkut asiat vielä askarruttaa, Petriltä voi varmasti kysyä!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: