Voi Bambi

04.03.2016

Kunnalta on tullut maneesi rakennushankkeelle vihreätä valoa.
Mutta, koska meidän tontin läpi virtaa puro jonka vesi on suojeltu( natura hanke) niin kiinteistömme on niin sanottu rantatontti!
Lailla on säädetty että kunnat eivät voi myöntää poikkeuslupaa rantatonteille vaan sen tekee ELY keskus (Elinkeino- liikenne- sekä ympäristö-keskus). Toisin sanoen kunnalla on kaikki ok mutta sillä ei ole valtuuksia myöntää poikkeuslupaa vaan se pitää käsitellä nyt ELY keskuksessa ja tämä tulee viemään kuukausia. Aivan käsittämätöntä toimintaa että tähän tulokseen päästään 3kk jälkeen. Eikö kukaan oikeasti olisi voinut todeta tätä aikaisemmin ja lupa olisi voitu laitaa ELYn hyväksyttäväksi jo aikaisemmin.

Pakko myöntää että on aika tyhjä olo. Voiko, ihan oikeasti, tässä kunnassa olla kaikki niin päin persettä. Meidän kylästä on vielä tehty pilotti hanke kylän kehittämisestä ja tänne halutaan saada väestön ja aktiviteetin kasvua ym. ja tässäkö on sen tulos.

Laitan vielä jossain vaiheessa luvat sisään rantasaunan rakentamiselle. Sitten kaivan puroon ison alueen meidän omaksi järveksi, bambi.

Tämän lisäksi huippujen huippu oli että Hevosmessuille Helsinkiin pyydettiin meidät pitämään vikellystä pukilla 3h perjantaina aamupäivällä. ONKO TÄSSÄ MITÄÄN JÄRKEÄ? Jos minä olisin tästä tiennyt tai ollut päättämässä niin en olisi mennyt. Helvetti 3h takia raahata pukki paikalle ja ottaa vapaata ym. Kävijöitä oli runsaasti paikalla koko 3h ja toivon että tulee palautetta järjestäjille että vikellys puuttui loput messuajasta!

Roy

Yksi vastaus to “Voi Bambi”

  1. Maria Says:

    Voi ei! ELY-keskus tietää yleensä ongelmia! Toivottavasti saatte hakemukseen kunnalta jonkun tarpeeksi tärkeän henkilön puoltavan kannan, miksi hanke olisi tärkeä koko kunnalle, ei pelkästään teille yksityisinä ihmisinä. Muuten ympäristöperusteet saattaa nousta esteeksi. Tässä nyt koko Suomen vikellysporukka varmasti pidättää hengitystä ja pitää varpaatkin pystyssä hankkeen läpimenemiseksi. Sietämätöntä odottelua!

    Aina ei ymmärretä sitä taustatyötä, mitä muutaman tunnin messuilla olon eteen joudutaan tekemään. Eikä kokonaisen lajin esillä olemiseen riitä, että ne näkee, jotka sattuu aamupäivällä paikalle ehtimään. Tampereen hevosmessut on päällekkäin maajoukkueleirin kanssa, aivan kuten HIHS viime vuonna. Vikellysnäytöksen kannalta Kaapon olisi hyvä olla paikalla, mutta etenkin hevosen sekä tietenkin myös leirin sisällön kannalta aivan kohtuutonta olisi kuljettaa hevosta edestakaisin parin minuutin esiintymisen takia. Jos vikellykselle halutaan näkyvyyttä, niin nämä tapahtumat ei voi olla ainoa ajankohta Ypäjän leireille tai sitten maajoukkueleirityksien paikka vaan täytyisi voida muuttaa.
    Jos haluatte kerätä vielä esim. sähköistä adressia maneesin lupahakemuksien yhteyteen, niin satojen hevosihmisten (muidenkin kuin vikeltäjien) toive voisi avata päättäjille näkemystä siitä, kuinka tärkeästä hankkeesta on kyse. Facebookin sekä ratsastusseurojen sihteerien avustuksella sähköpostien kautta tieto adressista saadaan varmasti tarvittaessa nopeasti leviämään.Tuskin ylimääräinen ihmisvirta on haitaksi lähialueen kaupoillekkaan.
    Tsemppiä!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: